Frozen Tundra's Witya kot iz lesa

Hane
101 gram
n 09 24
Svart med vitt spotted
Nummer 4

Frozen Tundra's Walerii kot iz lesa

Hane
119 gram
d 09 22
Röd med vitt tabby
Nummer 5

Zeny & Måns W-kullen

13 December
W-kullen 9 dagar

13 December
W-kullen 9 dagar

Alla har flyttat till sina bästa familjer!

Möjlig leverans slutet på Februari - början på Mars 2022

Samtliga är bokade utav Sara och Oliver, Linda och Jens, Henrik B med familj

Alla 5 har passerat vaccinationer och veterinärbesiktning utan anmärkning.

20 Februari 2022

Idag har vi fått vårt första bad och det var lite läskigt till att börja med men till slut kunde jag lägga dom alla upp och ned i handflatorna och låta vattnet rinna över hela magen vilken dom tyckte var härligt och dom blev helt avslappnade...som på katt spa:)

Jag kommer att sakna denna kull något vansinnigt. Framför allt ljudet utav deras springade tassar på övervåning som dom gjort om till sin lekavdelning:) Dom är så genom snälla, nyfikna och positiva och nu börjar dom ta sig tid att komma och gosa t om. Helt underbara!

Dom växer på bra men är verkligen bara 4 långa ben!, fyra jätte stora snöskor och två enorma tofsar i öronen men knappt någon päls men man ser att den längre pälsen kommer. Volody och Warinka har fyllt på bra och är så fina nu när dom varit på katt spa och dom andra tre har börjat fylla på sin päls med låååånga strån nu. Dom ser verkligen ut och beter sig som odägliga tonåringar nu;))

Vikter idag

Wasilii 1440 gr

Warinka 1395 gr

Wolody 1595 gr

Walerii 1445 gr

Witya 1622 gr

7 Februari 2022

Nu är det verkligen full fart på W-kullen. Dom har nu fått hela bottenvåningen att busa runt på och det gör dom:))

Dom äter nu mush och RoyalCanin Mother and baby torrfoder och vi har bytt kattsand till bentonitsand nu. EverClean Multiple är det märke vi känner fungerar bäst.

Vikter just idag

Warinka 1186gr

Wasilij 1201gr

Wolody 1310gr

Witya 1337gr

Walerii 1216

25 Januari 2022

Det har varit en en lätt intensiv period då vi tog den 3e dosen covid vaccinationenoch blev både hängiga och varit förkylda här hemma. Lite brist på energi kan man säga och vi har lagt fokus på det viktigaste vi har.. våra/era småttingar.

Nu är dom redan 7 veckor och fyller sina dagar med att jaga varandra, äta och sova. 3 utav 5 har nu passerat 1kg strecket dom andra två ligger på dryga 900gram, Dom är verkligen duktiga både på att gå på lådan och att hålla sovtider. Dom vill väldigt gärna sova i det stora klätterträdet men jag låter dom somna där och bär sedan in dom i sitt rum där dom får sova i lugn och ro. Det känns viktigt med tanke på vilket tempo dom. håller.

10 Januari

Vi har fortfarande bekymmer med att lägga in fler bilder på just denna sida. Jag kommer att skicka bilder till er köpare på er nya familjemedlem på er mejl under dagen.

Dom är redan nu 5 veckor gamla nu. Alla mår väldigt bra och är nu hur busiga som helst. Klättrar överallt, på klätterträd, upp i sängen och upp i fönstret blir nu sista utmaningen;))

Vikter på era småttingar är nu:

Sara och Oliver:  Warinka 0,554 gr

Linda och Jens:   Wasilij 0,579

 Maria och Henrik och Olle : Wolody 0,601 

Reserverad utav Mikaela och familj Walerii 0,588   igår var Walerii  största röda hanen men Wolody har börjat äta Mush nu och det märks direkt på vikten.

3 Januari

Nu har småttingarna börjar provsmaka mat. Kalvfärs går inte, nötfärs går inte, Mush går inte heller .... Royal Canins baby mousse från spruta fungerar, puh! Lite tidigt kanske men nödvändigt.  För nu behöver vi fylla på lite extra för dom gör av med massor i sin lyckliga iver att upptäck precis allt!  Dom har börjat gå på lådan också. Så duktiga:)

28 december

Nu är det full fart i kattrummet, Småttingarna upptäcker livet kan man säga:) 

ingen har velat börja smaka mat ännu för Zeny verkar fortfarande ha gott om mjölk till de sina.

21 December 17 dagar gamla

Vi mår alla bra och växer och utvecklas. Småttingarna har nu börjat söka sig utanför bolådan på darriga ben. Dom börjar bli så söta ögonen är öppnade på alla och att få se dom vända blicken emot sig när man pratar och söka sig emot sig...ja det är magi:)) 

13 December

Vi mår bra och mamma Zeny mår bra!

Alla småttingarna har nu dubblad sin vikt, man börjar ana att ögonen ska börja öppnas och det är ett ett speciellt ögonblick. Hela deras uttryck förändras och ansiktena "mjuknar" på något vis:) Helt otroligt jämna i sina vikter, alla väger just nu lika mycket förutom sista röda hanen Walerii som väger 20 gram mer och är väldigt lik sin morbror Zhorah TJ

9 December dygn 6

Alla 5 mår bra och går upp bra i vikt. Vi har nu könsbestämt allihop och det är tre hanar (två röda och en svart) och två svarta honor.

Dom har även kunnat få sina namn och vi har valt att efter namnet lägga till "kot iz lesa" som betyder katten från skogen.

 6 December

Alla mår bra äter,sover och går upp i vikt. Tappade lite under första dygnet men det har dom hämtat hem med råge nu. Zeny...ja hon äter som en häst och äntligen har även hon förstått poängen med att äta Mush. Igår åt hon nog 10 bollar.... Så duktig mamma!

4 December

Inatt kom dom så våra efterlängtade Zeny & Måns småttingar.

Det var en smidig och harmonisk födsel och Zeny är ju en super mamma. Det blev som vår veterinär lovade när vi gjorde ultraljud 5 st  och alla mår bra och diar för fullt. Fina vikter hade dom också. Den minsta  honan vägde 0,94 gram och den största röda hanen på 119gr alla andra där emellan.                                                     

Warinka 6 v

Wallerii 6 v

Wolody 6 v

Witya 6 v

Wasilii 6 v

Alla samlade Warinka, Wasilij, Walerii, Wolody och Witya

Mamma Zeny & Waleri

Hona Frozen Tundra's Warinka kot iz lesa

Det visade sig bli bara en hona i denna kull och här är hon. The one and only! Precis som dom 4 killarna är hon redan nyfiken och kommer och nosar när vi sätter oss för att umgås med dom. Fullkomligt älskar att bli kliad på magen och myser och kråmar sig. 

Warinka 1 vecka

Hona
n 09 22
219 gram

Svart tabby med vitt

Hane Wasilij kot iz lesa

Född som nummer två och honan som blev en hane... Vi blev helt grundlurade helt enkelt:)  Det innebär att vi bara har 1 hona och 4 hanar. Tur som en tokig då vi har önskemål om om just det från dom blivande nya familjerna. Just i denna stund lite mer avvaktande men sitter gärna och tittar på oss. Däremot väldig modig och trygg i sig..han är nog den enda som inte skriker när vi tar honom till vågen för att vägas och gosar gärna när han tänkt klart:)

Wasilij 1 Vecka

Hane
n 09 24
219 gram

Svart tigre med vitt

Hane Wolody kot iz lesa

Hane och född som nummer tre. Väldigt nyfiken och är den som kommer först fram och nosar när vi sätter oss med dom.

Wolody 1 vecka

Hane dy 09 24
208 gram

Rödgolden tabby med vitt

Hane Witya kot iz lesa

Hane född som nummer 4. Han är den mörkaste i kullen och även den som liknar pappa Måns väldigt mycket. Den här killen har en fantastiskt tät päls, lite kortare men vilken kvalitet.Han är också lite avvaktande och sitter tillsammans med brosan Wasilij och nosar och funderar ett tag innan han kommer fram. Han är den som inte har bråttom, riktigt cool!

Witya 1 vecka

Hane
n 09 22
218 gram

Svart tigre med vitt

Hane Walerii kot iz lesa

Hane född som nummer 5 och sist men absolut inte minst utan störst i kullen.

Hann har också öppnat ögonen och det var han sist att göra.

Verkar nyfiken och varit utanför bolådan flera gånger nu. Börjar ta sig fram och kollar in när mamma äter. 

Walerii 14 dagar

Walerii 1 vecka

Hane
dy 09 22
240 gram

Rödgolden tabby med vitt

Hela kullen första bilden

4 December

Mamma Zeny med sin W-kull

5 December

Frozen Tundra's Warinka kot iz lesa

Hona
94 gr
n 09 22
Svart med vitt tabby
Nummer 1 i kullen.

Frozen Tundra's Wasili Wasilij kot iz lesa

Hane
106 gram
n 09 024
Svart med vitt spotted
Nummer 2

Frozen Tundra's Wolody kot iz lesa

Hane
115 gram
d 09 24
Röd med vitt Spotted
Nummer 3

Dela den här sidan

SIB f 09 22
dob.06-04-2020

Father: DK Aggripina's Exellentsen Kolja kallas till vardags för Måns

SIB ny 23
dob. 02-08-2020

Zeny & Måns W- kullen

Dygn 60 28 November 2021

Nu har vi gått in i sista dräktighets veckan och det märks tydligt. Zeny sover och åter ,sover och äter och sover och äter.... men igår slog hon till och lekte med den älskade lasern en bra stund och sedan sov hon gott igen :))

Nu är Zeny instängd i "sitt" rum på nätterna och jag sover tillsammans med henne , allt för att hon ska känna stöd och trygghet. Fiona och Yelena turas om att finns i hennes närhet och tvättar och pysslar om henne, ren kärlek att se deras flockkänsla.
Hon har nu gått upp 1500 gram och man säger att en hona totalt går upp i snitt
250gr /kattunge. Kan det vara så att vår veterinär Hubert har rätt med 5 st?? Snart vet vi!!!!

Dygn 53 för Zeny 22 November 2021

Lite mindre än två veckor kvar och det är helt ofattbart hur fort hennes dräktighet har gått.

Nu har hon inte fått vara ute i vår stora kattgård på två veckor då det där innebär mycket klättrande, höga höjder och hopp. Som tur är har vi lilla kattungegården där hon gärna är istället. Annars tillbringar hon mest sin tid sovandes eller i fönstret i sitt rum och hon är fortfarande helt fascinerad utav alla skogens djur. Lådan för att föda i är på plats och godkänd. Det boas och bökas där i så vi undrar om vi har en minigris i lådan.:))
Hon är rund och go runt magen, har gått upp 1140gr nu sedan första parning och det är en bra lagom vikt om det nu är 5 st småttingar däri. Ibland undrar vi om det är bara 5 dåmagen på Zeny rumlar runt som om det vore 55 st:))

Under kommande vecka kommer dom små liven att växa till sig  och på dag 55 är dom ungefär 12,5 cm långa. 

Dygn 47  Måndag 15/11-2021

Nu ser vi tydligt att Zeny är dräktig och småttingarna i magen känns tydligt nu när dom rör sig. Det är verkligen en magisk känsla med små nätta sparkar under handflatan, älskar det!

Zeny tillbringar nu mycket tid med att tvätta sig nu liggandes ovan på den stora transportburen från Agria. Den har våra honor haft sina kattungar i och när själva födseln är klar flyttas dom tillsamans med mamma katten till just den stora Agriaburen. Födslolådan har jag inte behövt ställa fram ännu men det kommer i veckan.

Hon är annars pigg och glad och lika social som vanligt. Leker fortfarande med lasern och är bara lycklig:)) 

Hon har gått upp ganska precis 0,900gr nu idag.

Vad händer under denna vecka då?

Zeny kommer att fortsätta att tvätta sig mycket. Hon kommer att bli lite rastlös och vanka omkring och söka boplats även om hon vet vart hennes rum är så är det ett naturligt beteende sedan urtiden. Hon kommer att äta ofta och mindremängd varje gång för nu börjar det bli lite trångt i magen. Vi kommer behöva hjälpa Zeny att tvätta sig både spenar och bak då det blir svårt för henne att nå runt den fina dräktighetsmagen. 

Från dag 50 (Torsdag)  börjar varje fosters färg framträda och och dom blir under denna vecka ca 115 mm långa. Nu kan vi nästa skriva i cm ju...   11,5 Cm !! 

Dygn 40

Denna vecka har gått väldigt fort. Zeny har börjat äta

ordentligt och hon verkar inte behöva sova lika mycket

som under tidigare veckor.

Söndagens vikt 3950gr och då har hon gått

upp 750gr sedan första parningsdygnet.

VAD HÄNDER UNDER KOMMANDE VECKA DÅ?

Nu har fostrens skelett börjat mineraliserats och vi

ger Zeny Calci Comb (kalcium)som tillskott.

Fostren är nu ca 60 mm stora och på Onsdag dygn 42 bör

vi med handen kunna känna liv i Zenys mage.

Dygn 43 är fostret ca 80 mm stora och på Torsdag dygn 44 börjar

kattungarna att utveckla sin päls.

Dygn 46 är dom ca 95 mm stora!!  NU händer det mycket😊

Frozen Tundra’s Zeny have something to tell you

40 days of pregnancy and now i have my own room

in peace and harmony when the rest of the pack is playingtoo much, and they do!!

The door has a locked hatch that only opens for me

so I can choose where I want to spend my time.

My room has the best view ever…the forest is full of

delicious birds and occasionally there comes a mouse

or the deer boy with his two

females that have visiting us all summer.

I just love to sit here watching the forest life.

Life is good take care friends💔

Måndagens uppdatering 1-11-2021

Allt går som det ska och Zeny känns nästan som sitt vanliga jag dock lite lugnare nu och sover mer.

Svårt att förstå att hon redan gått in i dygn 33 idag och därmed har halva dräktighetstiden gått.

Fostren är nu ca 30 mm långa och som en lite större valnöt i storlek och väger ca 12gr.

Rundningen på mamma Zenys mage syns tydlig nu och hon hade igår Söndag gått upp 600gr från parning vilket är helt normalt.

Uppdatering Mums Måns & Zeny kullen

25-10-2021

Älskade vackraste Zeny mår bra och gör just som en dräktig hona ska, äter ofta och lite (tror nog att hon mår lite illa) och sover massor. Vårt vitaminpiller som är så busig i vanliga fall ... det känns att hon vet och att hon blivit vuxen nu;))

Hon har fått fina ljusröda hallontuttar som det ska vara. Hon är också väldigt mammig nu och går väldigt gärna och lägger sig hos sin mamma Skitty eller hos mig.

På dygn 22 utvecklades huvud, ögon och benen och embryot är ca 16 mm långt.

På dygn 25 byter vi benämning på embryot och nu kallas det för foster och är ca 20 mm långt. Zeny har gått upp 0,270gr sedan parning vilket är samma viktuppgång som sin mamma Gittan hade gått upp när hon väntade senast kullen så helt normalt.

Uppdatering Onsdag 20-10-2021

Idag gick Zeny in i dygn 21 och då passade vi på att göra ultraljud hos vår vetrinär Hubert Nowakowski för att se om hon gömmer små guldklimpar inom sig.
HURRA....  stor glädje....det gör hon !!!!

Hubert hittade 5 st levande småttingar och nu håller vi alla tummar för att dom föds friska och välmående.

Uppdatering 17-10-2021

Idag är det redan 18 dygn sedan Zeny och Måns parade sig första gången och hon mår som en prinsessa. Just precis lika busig som alltid. Hon är verkligen vårt vitaminpiller! Hon har nu idag gått upp 200 gram i vikt och det märks tydligt att hon äter mycket oftare än före daten med Måns.

Uppdatering 2-10-2021   

Glädjande nyheter!!!

Zeny har nu varit hemma på besök hos Måns sedan den 30 September. ett flertal parningar har skett så nu håller vi tummar och tår för att allt går vägen och vi önskar oss ett gäng golden småttingar denna gång.

Närmaste planerade parning blir vår egen Frozen Tundra's Zeny *SE och.....

DK* Agrippina's Kolja Exellentsen till vardags kallad för Måns. HCM & PKD med ultraljud Normalt 02-08-2021.

DNA test för blodgruppering skickat till USA. Båda föräldrarna har blodgrupp A och är ej bärare utav B-blod. Svar fick vi den 14-10-2021 Han har blodgrupp A eller AB (N/N) och är ej bärare utav B-blod. Ej bärare utav CS gen.

Zeny är en härligt pigg och busig tjej som gärna ställde  upp och var nanny först till mamma Skittys förra Silverkull och nu senast hjälpte hon Fiona så hon har tränat på att vara mamma två gånger nu.

VI har gjort HCM och PKD ultraljud på henne 2021-03-29  med normalt resultat

Zeny är även DNA testad hos Labogen, resultat finns högst upp på hennes sida.

Både hon och  hennes föräldrardjur har blodgrupp  A

Sva's stora parasittest taget nu den 19 Augusti utan anmärkning.

Blivande kattungars stamtavla:

Zeny day 40 in her room with a view

Zeny in diffrent ages

Zeny as a baby girl

Måns September 2021

Måns and look at his gorgeous golden color!!

Måns as a younger seet boy.

Susanne & Per Bornestrand och Frozen Tundra's Santino

tackar för att du besökt vår hemsida och hälsar dig varmt välkommen tillbaka.

Är du intresserad utav en kattunge eller om vi skulle tillfälligtvis ha en äldre katt som ska gå i pension eller bara har frågor och funderingar kring Sibiriska katten kontakta oss på telefon eller mejl