23-03-17


Tiden går så otroligt fort och Flora är idag på dygn 30 och det är bara mellan 34-36 dagar kvar tills vi får möta dessa smånallar.

Flora mår fint och är betydligt mer lugn och harmonisk. Hon har haft ett par dagar då hon kräktes upp allt annat förutom Musch men det är passerat och hon äter det mesta igen.

Hon har gått upp lite väl mycket i vikt tycker jag jämfört med statistik från tidigare kullar. 

Sedan parning har hon gått upp 550gr idag vilket är ca 80gram mer än övriga  på samma dygn och med 6 st småttingar i magen. Kan det vara så  att veterinär Hubert äntligen har fel :) och missat någon liten på ultraljudet eller har Flora bara ätit lite för gott?  Vi får se. 

Hur ser utvecklingen för de små ut då? 

På dygn 27-28 är dom ca 25mm stora och benäms nu som foster. Runt dygn 30-34 tar nu moderkakan över all produktion utav progesteron. 

Fostrens huvud,käkar kinder nos och munnar utvecklas och det börjar bli små små katter.

Dygn 30 som idag är dom i storlek av en valnöt. 


Småttingarnas utveckling i kommande vecka. Dygn 32-38     

Dygn 32 28mm. Dygn 35 35 mm och dygn 38 45mm och väger ca 14 gram!  Dom har ännu ej fått sin päls.


2023-03-07

Vi väntar nya härliga småttingar!

Vi har idag varit hos veterinär Hubert så klart och gjort ultraljud på Flora och hur tydligt som helst hittade han 6 stycken nu pigga små embryon. 

Om allt går som vi hoppas är födsel beräknad omkring den 21 April.

Jag blev så otroligt glad och varm i hjärtat. Vår egen nallebjörn RagnarJr ska få bli pappa för andra gången Och nallemamma Flora får sina första smånallar:) känslan är så fantastisk.2023-02-15-18

SE*Frozen Tundra's Xtravaganza RagnarJr är tillbaka som fertil hane efter sin kemiska kastrering och har nu haft sitt otroligt efterlängtade 3 dagar långa kärleksmöte med vår italienska import hona

IT* CedroSonOro Flora.

Den 7/3  kommer vi som vi alltid gör att åka till vår veterinär Hubert och gör ett ultaljud på Flora för att se om och isf hur många nya små teddybjörnar som gömmer sig hos henne.

Visar det sig att Flora är dräktig är födsel beräknad till ca 21 April.  Därefter stannar de små hos oss och sin mamma i minst 14 veckor för att bli uppfostrade til sunda trevliga katter som är redo för sitt nya liv tillsammans med sina nya familjer. Beräknat leverans blir tidigast i slutet av Juli.


Uppdatering kommer efter ultraljudet den 7/3.  Håll tummar och alla tassar tillsammans med oss:) 


Blivande mammakatt IT*CedroSonOro Flora              Blivande pappakatt SE* Frozen Tundra's Xtravaganza RagnarJr


Utförda hälsotester:

Båda föräldrardjuren har genomgått ultraljuds undersökning med fina friska hjärtan och PKD testade enl hälsoprogram, RagnarJr har dessutom PKD scannats två gånger och båda gångerna med lika fint resultat.

Båda har blodgrupp A/A och är DNA testade via MYCATDNA. PKdef negativa, PKD1 normalt.

Två katter med super temprament och båda är knäkatter som bara älskar att ligga och gosa.

Det känns som en rolig och spännande vår:)